Skap din egen lesekrok

En ordentlig lesekrok er så mye mer enn bare et behagelig sted å sitte. De aller fleste av oss som kaller seg entusiastiske lesere kan vel være enige i akkurat det. Lesekroken din skal være et fristed hvor du kan få koble ut resten av verden og fordype deg i god litteratur.

Følelsen fra barndommen
Uansett hvor gammel du er kan du antagelig huske tilbake til hvordan det var da du var et barn. Det var noe helt spesielt og magisk ved det å gjemme seg bort i en egen liten krok med en bok eller et tegneseriehefte. Det var noe spennende og mystisk med det du leste, samtidig som det føltes veldig trygt å være akkurat der du var. Det er akkurat denne trangen vi fortsatt har i oss, selv som voksne. Så ikke mist den!

Den voksne versjonen
Lesekrokene fra barndommen din var kanskje en sakkosekk i et hjørne, under et bord med et teppe over, eller kanskje inne i kottet med en lommelykt. Som voksen er nok ikke denne typen løsning like praktisk for oss alle. Det du derimot kan gjøre er å gjenskape denne følelsen av et fristed ved hjelp av litt enkel ommøblering og/eller anskaffelse av de riktige møblene. Du trenger ikke bo på veldig mange kvadratmeter for å kunne ha plass til et hyggelig lite hjørne i stua.

Å sitte behagelig
Noe av det aller viktigste er hva du sitter på. Det er viktig å både kunne sitte mykt og å kunne lene seg tilbake. Har du mulighet for å legge bena høyt er det også et fint pluss. En god stol med en krakk til føttene fungerer helt fint, men en ordentlig sofa er enda bedre. kjøp sofa her om du vil ha skikkelig kvalitet og god sittekomfort. Mer sitteplass gjør det dessuten lettere å lese for de små om du har barn i familien.

Lyset er viktig
Når stolen eller sofaen er på plass kan du begynne å tenke på lyset. Det er alltid stemningsfullt å lese i levende lys, men da trenger du litt styrke. Små te-lys holder nok ikke, større kubbe-lys fungerer bedre. Om du foretrekker elektrisk lys kan det være fint å ha en liten lampe i nærheten av der du sitter. Om den kan beveges etter behov er det også et stort pluss. Da kan du bare skru av de andre lysene i rommet og kose deg.

Plasseringen i huset
Det siste – men også kanskje det aller viktigste – punktet, er plasseringen i huset. Avhengig av om du bor alene eller ikke kan det være gunstig å enten ha lesekroken i stuen eller på soverommet. Det heter ikke lesekrok for ingenting – sitter du med ryggen mot et hjørne slapper du mer av enn du gjør hvis du sitter mot et åpent rom. Har du en peis eller ovn på veggen bør du sitte nære den når du leser, varmen er med på å sette stemningen!

Gjør deg selv en tjeneste
Så hva venter du på? Om du ikke har en ordentlig lesekrok i hjemmet ditt ennå er det på tide å skaffe deg en. Finn frem en god bok, skru av telefonen din, logg ut av sosiale medier – og kos deg!