3 bøker du må lese

For et par år siden ble det lagt ut for salg en serie bøker med titler som «1000 ting du må gjøre før du dør». Populære bøker på en rekke områder som for eksempel filmer du bør få med deg, populærmusikk-låter, viner du bør smake, kunstverk du bør se, osv.

Men kan noen, med hånden på hjertet, si at de har kommet seg gjennom ett tusen objekter? Kanskje det er på tide med noe kortere lister? Som for eksempel tre bøker du absolutt må lese.

3. Sapiens

Denne boken kom ut i 2015, og tok en hel verden med storm. Yuval Noah Harari har doktorgrad i historie fra Oxford, og underviser i verdenshistorie på universitetet i Jerusalem. Det spesielle med Harari er at han klarer å ha et bredt fokus, og han er klart fascinert av å trekke store linjer. Dette er en sjelden vare innenfor det akademiske miljøet nå for tiden, da de fleste heller skjuler seg bak sine egne, små spesialfelt. Boken Sapiens tar for seg menneskets – altså homo sapiens – historie som begynte for et par hundre tusen år siden. Kjempespennende lesing!

2. En liten verdenshistorie

Sapiens tar for seg menneskets historie, og ender opp der vi er i dag. En annen, noe enklere, verdenshistorie er interessant nettopp fordi den er så komplett til tross for at den er kort, og lettlest. E. H. Gombrich skrev på 1930-tallet en liten bok som skulle passe for barn. Boken tar for seg intent mindre enn hele vår historie, og er et must å lese ved siden av Sapiens.

3. Hamlet

Det finnes selvsagt tusenvis av bøker en bør lese, men hele poenget med denne artikkelen er å vise deg hvor mye lettere det vil være å komme seg videre på leselisten om den er kortere. Verk som trekker opp større linjer er viktige, og siden vi har nevnt to fakta-bøker bør vi også ha med skjønnlitteratur, og hvilket annet verk enn nettopp Hamlet klarer å ta for seg den spesielle situasjonen vi mennesker er i? Hva er livet? Hva er døden? Hva er ondskap? Det er ingen tilfeldighet at Hamlet er Shakespeares mest populære skuespill.

Rabattkoder til netthandel

Dersom du har interesser i bøker og ebøker er det lurt å begynne å se etter, og samle på, rabattkoder. Du finner disse så å si overalt, men sjekk sidene på Coupii, for der er det ofte mange rabattkoder å hente til for eksempel Horze. En rabattkode er ikke annet enn en spesiell rekke bokstaver og tall som gir deg rett til et visst avslag ved neste netthandel.

Veldig mange butikker og nettsteder deltar, så ikke glem å sjekke dette ut. Allerede nå ligger det flere rabattkoder og venter på deg, noe som kan spare deg masse penger neste gang du trenger å handle noe på nettet, enten det er bøker, ebøker, spill, hvitevarer eller reiser.

Og, som alltid, jo tidligere du kommer i gang med å samle disse kodene, jo mer kan du spare på det senere.