Bøker om moderne salg

Denne boken vil forsøke å få deg til å forstå en av de mest livs endrende konseptene som går an, har du noen gang tenke at du har en for svak kommunikasjons evne eller har lyst til på en leder rolle så er dette boken for deg.

Boken ble skrevet i 1936 av Dale Carnegie, men den er fortsatt aktuell i dag. Boken er delt i 4 deler. Del 1 handler om fundamentale teknikker for å håndtere folk. Han skriver om en fisker som liker jordbær med krem, men av en eller annen grunn så liker fisken mark. Han fisker ikke med jordbær med krem, men med mark. Han tenker ikke på det han vil ha, men det fisken vil ha.

Essensen her er å få sammen kjørt hva du vil ha, med det kunden din vil ha, salgsprosessen skal alltid konstrueres fra det de vil ha, ikke hva du vil ha. Lime teknologi kan hjelpe deg med å kontrollere salgsprosessen din og skape struktur. Del 2 av første del er hvordan du får folk til å like deg. Når var sist du tok interesse i noen som legen din? Spurte hvorfor de valgte å bli lege hvor de vokste opp? Du får vite mer i de siste 4 delene. Boken lærte meg å skjønne at jeg ikke er hovedpersonen i verden og hvor mye bedre det er å være en støttespiller for andre, ta interesse i dem sitt liv og skap dype vennskap. Gi mindre unnskyldninger, skyld på deg selv når du har gjort en feil.

To Sell is Human

Skrevet av Daniel Pink i 2012

Uansett om du liker det eller ikke så har vi alle ha en salgsprosess, Lime kan hjelpe deg med å få konkrete salgsmål som du kan lage en timeplan etter. Kanskje du spurte noen om å hjelpe deg, et familiemedlem om å dele bildet ditt eller fikk en venn til å bli med deg ut på byen. Alt det er salg, men det betyr ikke at vi er gode på det til å begynne med.

Første kapitel handler om å tilpasse seg, her tar vi for oss andres perspektiv. Du må kunne dømme hva folk er kapable til, tenk på sist gang du prøvde å få lillebroren din eller en ansatt til å gjøre noe for deg. Tok du deg tiden til å tilpasse deg til dem sitt synspunkt, eller gikk du utfra at de ville forstå siden du er mer erfaren? Når noen får større ego så får de ofte vanskeligheter med å overbevise andre. Når du tilpasser deg andre så vil du også forstå deres motiv, som bringer oss til siste del. Klarhet. Den får du lese boken hvis du vil forstå.

Av å lese boken fikk jeg ny innsikt som lot meg utvikle salgsprosessen min, trenger du hjelp til det praktiske for ditt firma kan Lime hjelpe deg. Jeg anbefaler å lese How to Win Friends & Influence People før du leser To Sell is Human for å få mest ut av det.