Publisere din egen novelle

Mange bokelskere har interesse i å publisere sin egen novelle. Når man leser litteratur fra andre personer, er det jo vanskelig å ikke bli inspirert. Men uansett hvor mye du liker å lese, er det viktig å huske at jobben til forfattere er svært krevende. De må først planlegge, så lage et utkast, og detter fullføre teksten. Under denne prosessen er det enkelt å miste gleden, fordi usikkerhet kan raskt komme inn i bildet når man sitter og skriver i flere timer hver eneste dag. Føler du likevel at skriving er din virkelig lidenskap, og ønsker å publisere din egen novelle, har du kommet til den riktige siden.

Ha en grunnleggende plan

Hvis du har planer om å publisere en egen novelle har du sannsynlig en grunnleggende ide om hva den vil innebære. Likevel er det svært vanskelig å estimere hvilken endringer du må gjøre, og hvor lang en bok kommer til å være. Så når du setter en tid for når boken burde være ferdig, er det nødvendigvis ikke en offisiell tid. I tillegg kan det hende at du ikke en gang har et definert plot eller karakterer klart. Dersom dette er tilfellet, burde du bruke tiden din på å skrive et utkast først.

Selvpublisering

Har du ikke et høyt budsjett, og ønsker ikke å risikere for mye, er det smart å publisere selv. Flere kjente forfattere har gått ned denne ruten, da de ønsker kreativ kontroll over hva de kan skrive, og ingen mellommann som tar en avgift fra bokens inntekten.

Finn et profesjonelt bokforlag

Føler du at du trenger et forlag bak deg for å hjelpe deg med ulike rettigheter og avtaler angående boken din, burde du finne et profesjonelt bokforlag. Et profesjonelt forlag vil ha en ordentlig og ryddig hjemmeside, velfungerende IT-drift for ansatte, og en enkel måte å kontakte dem på. Hinderet her derimot—framfor å være selvpublisert—er å overbevise forlaget at novellen din vil tjene penger. På slutten av dagen er selvfølgelig jobben til et bokforlag å gå i overskudd.

Skaff deg et bokomslag

Omslaget til en bok kan være den store forskjellen mellom liv og død. Når kunder skal se etter en bok de har lite kunnskap om, er det nettopp omslaget de først ser på. Ønsker du å ha et bokomslag som reflekterer din bok, samtidig som den tiltrekker kunder, er det lurt å investere noe penger for å ansette en erfaren grafisk designer. Et fengende omslag vil også hjelpe deg med å reklamere boken som en ny forfatter.