Hvordan holde styr på bøker du har lest

Når man er lesehest kan det være vanskelig å vite hvordan man skal holde orden på hvilke bøker man leser. Det er mange klassikere man har hørt om så mange ganger og som man nesten kan innholdet på, og det er vanskelig å vite om man har lest dem eller ikke. I denne artikkelen skal vi derfor gi deg råd til hvordan du kan holde styr på bøker du har lest.

Skriv det ned

Det å skrive ned de bøkene du leser i en dagbok eller kanskje på datamaskinen gjør at du kan holde styr på dem. Det er helt opp til deg om du velger å gjøre dette analogt eller digitalt. Noen velger å skrive anmeldelser av hver enkelt bok, slik at de kan holde styr på om de likte dem eller ikke.

Bruk internett

Det finnes en rekke gode apper for å holde styr på hva slags bøker du har lest. Det finnes apper som Storygraph som vil gi deg oversikt og ganske god statistikk på hva slags bøker du har lest. Noe som også har blitt mer og mer populært er å snakke og diskutere med andre bokelskere på nett. Dette kan du gjøre gjennom prosjekter som Hele Norge Leser. Du kan også bli med i en rekke Facebook-grupper.

Hvis du har lyst til å dele det du leser med omverdenen, er det jo bare å lage seg en Instagram-konto og legge ut bilder av bøkene du leser der. Der kan du også se hva andre leser, slik at du kan få tips til dette.

Det finnes en rekke andre måter å holde styr på hva du har lest. Visste du for eksempel at biblioteket ofte har en oversikt over bøker du har lånt inne på din egen konto?