Krimbøker

Hvem av oss liker ikke å lese en god krimbok? Det gir massevis av god spenning samtidig som vi koser oss i trygge omgivelser. Når vi er på ferie er vi flinke til å lese bøker. I dag er det enda enklere, siden vi slipper turen innom biblioteket for å låne en bok. vi behøver ikke engang å gå innom butikken for å kjøpe en ny bok. Nå kan vi kjøpe bøker på nettet og lese dem på mobilen vår. Så hvorfor ikke lese en god bok? Med 12 gode krimbøker på ferien kan du kose deg lenge.

Hvorfor er nordmenn gale etter krimbøker?

og har vært det siden kriminalromanen “Bergenstoget plyndret i natt” fra 1923 ble annonsert. Broren til forfatteren satset stort på å reklamere for boken og kjøpte en førstesideplass i Aftenposten dagen før palmesøndag. Reklamen hadde store bokstaver i overskriften, noe som gjorde at folk trodde det dreide seg om en ekte nyhet i avisen. Noen av dem som ikke leste hele annonsen, ringte inn til redaksjonen og fortalte at de hadde slekt eller kjente på toget. Denne markedsføringen var også ment som en liten aprilspøk, siden plottet i boken handlet om ranet som foregikk natt til 1. april. Etter dette har nok nordmenns forventning om kriminalsaker i påsken, fått oss til å hige etter krimbøker. Boken kunne sikkert vært interessant, selv i dag, siden den har de samme ingrediensene som en god krimbok trenger. Boken er skrevet av Nordahl Grieg og Nils Lie under pseudonymet Jonathan Jerv. Hvis du har lest alle de nye bøkene kan denne være et friskt, om enn gammelt, innslag.

Inn med morsmelka

Vår higen etter krim har ført til enda en særnorsk kultur; nemlig påskekrim på melkekartongen. Siden 1997 har Tine laget påskekrim som trykkes på selve melkekartongen. Flere kjente norske krimforfattere har vært med på å skrive disse historiene på kartongene. Unni Lindell, Jon Michelet, Anne Holt, Erlend Loe og Harald Rosenløw Eeg har alle skrevet flere spennende kriminalbøker for voksne. Men de har også gledet både små og store rundt frokostbordet ved påsketider, ved å lage små historier som ble brukt på melken fra Tine. Slik har vi fått påskekrimmen “inn med melka” fra vi var små. Det er like greit å fange nye lesere fra de er små, og introdusere dem for bøkenes utrolige verden. Det gir både kunnskap, gleder og minner gjennom hele livet. I tillegg stimulerer bøkene barna til å bli flinke til å lese og skrive. Gleden vi får av å lese spennende historier kommer nok aldri til å bli borte.