Finn inspirasjon i bøker

Ta en tur på biblioteket og finn inspirasjon i bøker. Enten du er på jakt etter skjønnlitteratur, reisebøker, faglitteratur, barne- og ungdomsbøker, dokumentarer eller faktabøker, er biblioteket midt i blinken for å kunne finne en god bok om akkurat det du ønsker. Skaff deg et bibliotekkort og du kan helt gratis låne bøker, ta de med hjem og lese dem akkurat når du måtte ønske. Lånetiden kan variere ut fra hvilke bøker du låner. Hva er vel bedre enn å krype opp i en stol med et pledd og en kopp te, og kose seg med en god bok på en kald høstkveld?

Bibliotek som veggtapet

Mange er til og med så glade i biblioteket at de velger en vegg i hjemmet som skal se ut som et bibliotek. Man kan velge en stilig tapet, som ser ut som en vegg full av bøker fra et gammelt bibliotek. Andre er så heldige at de har så mange bøker at de kan sette opp bokhyller over hele veggen og fylle den med bøker. Dermed skaper man en ordentlig bibliotekfølelse i hjemmet. Det finnes en rekke design og interiørtips for hjemmebibliotek, det er bare fantasien som kan stoppe deg. Tenk deg hjemmekontoret eller stua med et slikt stilig design, høres det ikke koselig ut? Men selvfølgelig, hvis du ønsker den autentiske bibliotekfølelsen, bør du ta deg en tur til biblioteket og kose deg med en god bok der. Det er mange biblioteker i Norge, til og med et som er havnet på Huffington Posts liste over verdens vakreste biblioteker.

Ta turen til biblioteket

Selv om man er så heldig å ha et hjemmebibliotek, må de aller fleste av oss ta turen til biblioteket for å få det beste utvalget av bøker. Her finnes alle typer bøker mellom himmel og jord. Kanskje du er en ivrig lesehest som titt og ofte tar turen til biblioteket, eller kanskje du ikke er der så ofte, men nettopp nå ble fristet til å ta turen? Uansett hvilken sjanger du liker, kan du være sikker på å finne en bok som passer akkurat deg. På alle Norges biblioteker vil du finne massevis av bøker fra en rekke forlag, som Universitetsforlaget som utgir faglitteratur av høy kvalitet eller Aschehoug, som tilbyr romaner, krim og noveller fra norske og utenlandske forfattere. Det er bare å skaffe seg et lånekort og valget er ditt. Du kan låne en eller flere bøker samtidig, ta de med hjem og lese dem i ro og mak, eller ta en liten lesestund på biblioteket, mens du nyter den så typiske biblioteklyden; «hyyyyyysssssj»