En litterær sykkeltur

Riv deg løs fra skjermene

 

I dag finnes det altfor mange grunner til å sitte klistret foran diverse skjermer nærmest døgnet rundt. Selv om natten er det mange som har telefonen på nattbordet eller under puta, for det er ikke enkelt å rive seg løs. Men mange ønsker å finne måter å gjøre andre ting på, men vet ikke helt hva det kan være. Takket være den store globale pandemien har man ofte heller ikke et sosialt liv som er helt på høyde med det som var i 2019. Fortvile skal man likevel ikke gjøre, for selv om man er alene kan man finne på mye morsomt som ikke trenger å ta form av å stirre på en skjerm. En litterær sykkeltur kan nettopp være løsningen for deg.

 

Hva er så en litterær sykkeltur? Jo, det er en flott og kreativ måte å kombinere fysisk og intellektuell aktivitet med gode naturopplevelser. Ta en tur ut i det fri med sykkelen, og finn så et sted der du kan sitte komfortabelt i dine kule biker shorts og les en god bok. Den flotte kombinasjonen av biker shorts og solid lektyre gir forbipasserende et inntrykk av her er det et menneske som virkelig vet å kombinere en sunn sjel og et sunt legeme. Og hva kan vel være bedre enn å kombinere nettopp den fysiske utfoldelsen i fri natur med å lese en god bok som gir store estetiske opplevelser? Dette er noe som passer både for unge og voksne, og ikke minst noe hele familien kan gjøre sammen.

Bøker for den litterære sykkelturen

Så vil selvfølgelig spørsmålet alltid være – hvilke bøker kan anbefales i en slik sammenheng? Heldigvis finnes det faktisk en lang rekke bøker der sykler spiller en viktig rolle, dersom nettopp det skal tillegges betydning. Et interessant eksempel er boken “Rytteren” av Tim Krabbe, en nederlandsk forfatter som liker å gi leseren surrealistiske opplevelser. En litt mer riské bok er “Den gule trøyen” av Ralph Hurne, der protagonisten er en litt utbrent syklist med sansen for barmfagre damer – ikke en veldig politisk korrekt bok, forfattet som den var allerede for nesten 50 år siden. Begge disse to bøkene gir imidlertid fascinerende innblikk i syklingens verden og fantastiske leseropplevelser.