Pakk med deg mobillader og mat, så kan du være på biblioteket i timesvis!

For oss som elsker bøker, er det få steder som er mer koselige enn et bibliotek. Hyllemeter på hyllemeter med god skjønnlitteratur, fine barnebøker og spennende sakprosa. Kanskje skal du sette deg et stort lesemål for det nye året? Dersom man setter av litt tid, skal det absolutt kunne la seg gjøre å lese en roman i uka. Det viktigste er at du har et sted du kan virkelig fokusere på lesingen, og ikke noe annet.

 

Pakk sekken

 

Selv om det kan friste å ta lesingen i helgen, bør du huske på at mange biblioteker nå har blitt kulturelle oppholdssteder. Bibliotekene er altså i forandring, en trend som har pågått de siste årene. Dette betyr at det er mer liv og røre på biblioteket enn tidligere. For eksempel tar mange småbarnsforeldre med seg barna sine på biblioteket for å sitte på kafé og møte likesinnede. Derfor kan det være lurt å dra på biblioteket på ettermiddagen, rett etter skolen eller jobb. Sett av en dag i uka, og pakk sekken.

Her er tre tips til hva du bør ta med deg:

  • Ta med en iphone lader, så du ikke går tom for strøm. Det kan være lurt å skaffe en ekstra lader, slik at du alltid kan ha den i sekken eller veska. Da har du én ting mindre å tenke på, og du kan lade mobilen når som helst, hvor som helst. Det hadde vært kjipt å måtte avslutte lesestunden, kun fordi du begynner å gå tom for strøm. På biblioteket er det massevis av strømuttak, så selve ladingen blir ikke et problem. Når du har kjøpt en ekstra lader, kommer du fort til å forstå hvor lurt det er å alltid ha en i vesken.
  • Ta med en ekstra matpakke! Når du drar rett etter skole eller jobb, kommer du garantert til å bli sulten. Enten kan du ta med noen brødskiver og spise middag når du kommer hjem, eller du kan ha med middagsrester som er like gode kalde som varme. Dersom du har et kjøleskap på jobben kommer maten til å holde seg kjempefint! Noen forslag er pannekaker med jordbærsyltetøyquinoasalat eller wraps med kylling.
  • Sørg også for å ha med en vannflaske du kan fylle opp. Det er også lurt å ha med en ullgenser i sekken, eller ta på deg et stort skjerf, som du kan bruke som et teppe!

Vi ønsker deg lykke til med lesemålet ditt i år, uansett om målet er en bok i måneden eller en bok i uka. Når du har med deg mobillader, varmt tøy og god mat, kommer du til å få en kjempefin lesestund på biblioteket.