Omgivelsene gjør boken

Ok, så er det kanskje ikke 100 % sant det som skrives i overskriften. Omgivelsene gjør ikke boken, akkurat på samme måte som en bok ikke kan dømmes på coveret alene, men det betyr ikke at det er irrelevant heller. Hvor man leser kan nemlig ha mye å si for hvor mye man liker en bok, det er derfor viktig å ha det komfortabel rundt seg.

 

Mange liker å lese hjemme i egen stue, og da er det for eksempel viktig med en god stol og godt lys. Men det mange kanskje ikke tenker på at tapeter også gjør en stue, og kan være et viktig steg i å lage en den gode, lune atmosfære du er på utkikk etter når du setter deg ned med en bok.

 

Andre er glade i å lese ute i naturen, om enn det er på en parkbenk, på stranda eller i skogen. Hvis du er en av disse, kan du vurdere en tapet med naturmotiv – da får du den fine stemningen i egen stue.

Bøker etter årstidene

Hvis du tar rådet ovenfor om å velge en tapet til leserommet ditt som matcher naturen, er du kanskje også interessert i å lese bøker etter årstiden. Her skal vi derfor komme med noen gode tips om akkurat dette.

Et naturlig sted å starte er Karl Ove Knausgård sine fire bøker: Om vinteren, Om våren, Om sommeren og Om Høsten. Disse bøkene har ikke slått an like mye som Min Kamp-bøkene, men de er likevel utrolig gode. Dette er Knausgård på sitt beste, og en god måte å gå inn i en ny årstid på.

Den britiske forfatteren Ali Smith har også skrevet en serie bøker om de ulike årstidene. Disse bøkene er best på engelsk, men de er også oversatt til norsk – noe som er perfekt for deg som liker best å lese bøker på morsmålet. Disse bøkene er personlige, akkurat som Knausgård sine, men de har også en intellektuell brodd som gjør de ekstra givende å lese.

Til slutt kan vi ikke unngår å nevne Sommerboken av Tove Jansson. For mange blir det ikke sommer uten akkurat denne boken. Hvis du ikke har lest denne før står du ovenfor en skikkelig godbit, og hvis du allerede har lest den – så vet du nok at det aldri skader å lese denne på nytt.

Noen siste ord

Avslutningsvis er det bare å ønske deg en god lesestund, vi håper du liker bøkene vi har anbefalt her – og at du finner omgivelser som gir deg masse leseglede. Du bør heller ikke glemme tipset vårt om å tapetsere stuen hvis du ønsker en lun og gode lesekrok hjemme hos deg selv.