Bøker til barna

Ønsker du en god barnebok er siste nytt i litteraturverdenen at krimforfattere skriver barnebøker! Med gode kunnskaper om karakterers tankemønster skaper de morsomme skildringer i våre ferskeste barnebøker. Da vi er små er det også sunt å bli lest for. Sett deg ned med barnet i sengen før leggetid og les en god bok. Det stimulerer barnets sanser og dere er lovet en hyggelig lesestund og avslutning på dagen sammen. Undersøkelser viser faktisk at barn som blir lest for har en tendens til å lære raskere i skolen. Når det er sagt finnes det mange forskjellige typer barnebøker dere kan kose dere med.

 

Gjenskap lesergleden med krimforfattere

Dere har mange sjangere av barnebøker å velge mellom, og det blir stadig mer populært at våre krimforfattere også lanserer barnebøker. Ifølge Unni Lindell er det helt naturlig at krim- og barnebokforfattere går hånd i hånd. Selv startet hun med å skrive barnebøker og ble headhuntet for å engasjere de eldre med deres krim-eventyrhistorier. Hun er en av favorittene sammen med blant annet forfattere som Jørn Lier Horst, Tom Christiansen, Jo Nesbø, Tom Christensen, svenske Camilla Läckberg og islandske Yrsa Sigurdardottir. Horst voksenkrimserie om politimannen William Visting, har satt forfatteren på kartet. Ønsker du å gjenskape lesergleden er han et utmerket valg. Skal du lese en god bok i sengen, husk også kvalitetsprodukter fra avent, de minste har en tendens til å bli tørste på kvelden. Forhindre Albert Aaberg syndromet med gjentatte besøk på kjøkkenet og fyll drikkeflaska med vann før barnet sovner. Det er også kjekt å ha på nattbordet når dere leser nattafortellingene.

Stort visuelt talent i bittelille Norge

Undersøkelser viser at krimforfattere selger flere barnebøker enn noen andre. I 2015 ble hele fem av de sju mest solgte barnebøkene skrevet av Horst. Med stort engasjement rundt å bygge opp et godt plott og god setting, har krimforfatterne en god basis for å tiltrekke seg de mange barn og unge. Ved forrige priser Kulturdepartementet delte ut var det hele 27 forfattere, illustratører, oversettere og tegneserieskapere som ble nominert innenfor syv priskategorier. Et sterkt visuelt innslag og humoristisk skråblikk på livet var nøkkelordene for de prisene. Har du en forfatterspire i magen som du gjerne vil realisere? Barnebokinstituttet inspirerer alle der ute med sin forfatterutdanning, nettstudium og kurs. Utvikle dine ferdigheter og bygg opp en god bok. Uansett hvilken rolle du har som forteller, så gir en morsom fortelling mye til alle de barn og unge der ute. Gode fortellinger er viktig i et samfunn med mye fokus på det materielle.