Litteratur i hjemmet

I denne artikkelen skal vi snakke om litteratur, spesifikt hva vi kan gjøre for å skaffe oss et spennende bibliotek i vårt eget hus og hvorfor det faktisk er veldig lurt.

Problemet med litteratur er at det er rett og slett for mange bøker. Husk at når vi leser en bok så leser vi en kodet opplevelse fra minnet og/eller fantasien til en annen person. På denne måten så er det nesten sånn at vi kan leve flere livstider og tilegne oss kunnskap og visdom som noen andre muligens måtte betale dypt for. Selvfølgelig så kan vi ikke forstå kunnskap like godt når som de som faktisk har vært gjennom noe. For eksempel så kan vi lese “Den Fremmede” av Albert Camus, men det betyr ikke at vi med det samme går inn i en slags depressiv periode på grunn av vår nye forståelse av all absurditeten som er rundt oss i livet. Kanskje noen har evnen til denne slags integrering av kunnskap, men da bør du være veldig forsiktig og snar med å legge lærdommen på riktig plass i ditt eget hode. Dersom du er sensitiv og har et åpent sinn så kommer du til å absorbere og bearbeide mer informasjon, men på et punkt så kommer du til å bruke mesteparten av dine mentale ressurser til dette. Husk å planlegge arbeidet som du gjør i hodet ditt riktig for å unngå å gå i sirkel. Poenget vårt her er at vi ikke har sjans til å bearbeide alt, og det vi må bli flinkere på er å gjenkjenne bøker som faktisk gir oss kunnskap og visdom som vi akkurat klarer å forstå. En metafor er friklatring, den neste boken vi leser kan ikke være så høyt over vår nåværende forståelse av verden at vi ikke klarer å nå opp til den, men skal heller ikke være så lavt under oss at vi i feil retning. Dette kreves veldig god innsikt i oss selv, slik at vi arbeider gjennom tåken og når nye områder i vår egen intelligens. Dette krever kartlegging, og når vi får våre “aha-øyeblikk” så må vi begynne å tenke på dette som om det var en gåte.

Hvorfor gir akkurat denne boken, eller dette segmentet en nesten fysiologisk reaksjon i meg? Det kan hende at du ikke får løst gåten enda, men det som skjer her er at ting henger sammen, men vi klarer ikke helt enda å se hvordan. Vi trenger derfor å legge boken til siden og muligens komme tilbake til den siden. Skaff deg forbrukslån hos centum for å starte ditt eget bibliotek. Hyller og bøker er alt du trenger, men etter hvert som du får flere bøker så kan det bli dyrt. Husk også å bruke disse bøkene til å kartlegge din egen utvikling og prøv å se sammenhenger i usannsynlige områder for å utvikle intuisjonen din om hva som er viktig for deg på det spesifikke punktet i din utvikling.

mts_howto