Viktigheten av lesing

Litteratur er viktig, det tror jeg vi alle kan være enige om. Men man ser en tendens, en klar en sådan, til at folk leser mindre enn hva de gjorde tidligere. En av de største gruppene som også er veldig utsatt i dette er barn. Barn pleide å lese mye mer tidligere, nå er bortimot alt på film, eller så bruker man telefonen til å leke. Lesingen går ut vinduet, om man ikke er oppmerksomme på det som foreldre. Altså, man vil jo ha det beste for sine barn, derfor kjøper man klær på steder som https://kidsbrandstore.no/. Det er klart det er litt enklere, trykke på noen knapper, bestille klær og så er det gjort.

Det å få sitt barn interessert i å lese er derimot vanskeligere, og noe som må startes i ung alder. Det er noe som kommer til å være til fordel for de når de vokser opp også. Det å lese fulle, strukturerte, litterære setninger er langt bedre enn å lese 140 karakterer på Twitter. Får man opp leserlysten fra en tidlig alder så har man utstyrt sitt barn med evner som kan tjene de godt for resten av deres liv. I ung alder så finnes det masse å velge mellom, da barnebøker er utrolig populære. Til og med Harry Potter er jo klassifisert som barnebøker, eller i det minste ungdomsbøker, og selv om kanskje ikke historien er noe voksne liker så er det definitivt noe som får fantasien i gang hos en liten gutt eller jente.

Vi må jo alltid forsøke å tenke på fordelen som ting kan ha for barna, og det å gi de bøker fra en ung alder kan være noe som også gir de en følelse av å bli tatt på alvor. Det å behandle et barn som et barn har naturligvis sin plass, men ved å lære de om visse aspekter av livet kan forhindre de i å utvikle dårlige sosiale trekk, som man ikke vil ha for sine barn. Ikke at bøker kan løse absolutt alle problemer i verden og utfordringer som finnes ved å oppdra et barn, men det er noe.

Bøker som har en realistisk tone og historie kan også være bra å lese, og det er jo faktisk mange barnebøker som baker inn ulike aspekter av dette inn i sine historier, men på en måte og et språk som barn kan forstå. Det å få barn, i befolkningen, som kan lese og forstå ulike sammenhenger er utrolig viktig. Det kan lede til større ting, da slike typer av interesser er ofte knyttet med høyere utdanning. Og jo høyere utdannet et lands befolkning er, jo bedre pleier det landet å være, i hvert fall tradisjonelt sett.

mts_howto